Özgürlüğün sınırları var mıdır

Özgürlüğün sınırları var mıdır
Özgürlüğün sınırları var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Özgürlüğün sınırları vardır. Birey hem özgürdü hem de aynı zamanda sorumluluklarından dolayı özgürlüklerini tamamen gerçekleştiremezler. Ben özgürüm diye suç işleyemez bir insan, kişi,özgürlüğünü başka bireylere göre de düzenlemelidir. Kalabalık sakin bir ortamda özgürüm diye istediğin kadar bağırıp istediğin şeyi yapamazsın.

Evde müzik dinlemede özgürüz. Ancak müziğin sesini fazla açar ve başkalarını rahatsız edersek özgürlüğümüz burada biter.

Temel özgürlüklerimiz yaşamımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmemiz için gerekli olan özgürlüklerdir:

Özgürlük başkasının özgürlüğüne zarar vermeye başladığı anda sınırlandırılır. Örneğin; yaşama özgürlüğüne kastedilen bir kişi, ona saldıran kişiyi şikayet ederek hapse girmesini sağlayabilir. Bu durumda yaşam hakkına zarar veren kişinin dolaşma özgürlüğü kısıtlanır.

  • Özgürlükler doğum ile başlar ölüm ile son bulur.
  • Özgürlükler sıkı yönetim, olağan üstü hal yani OHAL gibi durumlarda sınırlandırılabilir.
  • Özgürlükler ülkeden ülkeye değişmez, evrenseldir.
  • Özgürlükler başkasına aktarılamaz.
  • Her ülke özgürlükleri anayasaları ile korurlar.
  • Özgürlük başkasının özgürlüğüne zarar vermeye başladığı anda sınırlandırılır.

487
2023
2107
215
204
208
996
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.