Özgürlük ne demektir

Özgürlük ne demektir
Özgürlük ne demektir, özgür yaşamak neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Özgürlük, herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbestî. Özgür irade, bireysel özgürlük, adalet, kamu hakları, politik özgürlük, ifade özgürlüğü, ahlaki sorumluluk, özerklik, öz irade kavramlarını karşılayabilen genel bir anlama sahiptir. En kısa tanımıyla, kendi hareketlerini kontrol edebilme niteliğidir.

Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu, hürriyet

İnsan olmamız itibariyle sahip olduğumuz haklardan yararlanmak, daha iyi bir yaşam sürmek için özgürlük büyük öneme sahiptir. Zira özgür olmazsa haklarımızı dilediğimiz gibi kullanamazdık.

174
174
605
174
174
178
935
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.