Özgürlük sizce nedir

Özgürlük sizce nedir
Özgürlük sizce nedir, özgür insan neler yapar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Özgürlük; kısıtlamaların olmadığı, rahatça düşünebilmek, düşüncelerini ifade etmek ve davranışlarının sorgulanmaması demektir. Özgürlük, kendimi iyi hissettiğim ne varsa onu yapabilmek ve kimseye hesap vermemektir. Özgürlük, kendi ayaklarının üzerinde durmak ve kimseye muhtaç olmamaktır.

Peki özgür insan neler yapar

  • Özgür insanın düşüncelerine kimse karışmaz ve istediği gibi düşünür.
  • Bunu yaparsam acaba başıma neler gelir diye düşünmeden davranışlarını sergileyebilirler.
  • Saygı sınırını aşmadan davranışlarını özgürce sergileyebilir.
  • Yaptıklarından dolayı ceza almaz, yargılanmaz, eleştirilmez.
  • Ahlaki kurallara uyarak istediği gibi konuşabilir.

Özgür insan severken bile özgürdür. İstediğini sever ona dayatılanı değil.
Özgürlüğümüzün kısıtlanması yetiştirilme tarzımıza ya da toplum baskısına dayalıdır. Bilim insanı olmak isteyen biri ailesinin dayatmasıyla doktor olmaz zorunda kalabilir. İşte bu insan özgür değildir çünkü kendi istek ve arzusuyla karar veremez.

Özgür olmayan insan hayal kurar ama kurduğu hayali gerçekleştirebileceği desteği kimseden göremez. Yargılanmaktan, insanların kötü şeyler söylemesinden korkar. Bu da hayallerinin körelmesine yol açar.

52
0
3
1
0
3
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.