Özgürlük ve sorumluluk kavramları arasındaki ilişki

Özgürlük ve sorumluluk kavramları arasındaki ilişki
Özgürlük ve sorumluluk kavramları arasındaki ilişkiyi açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Özgürlük ve sorumluluk kavramları arasında nasıl bir ilişki vardır kısaca açıklayalım.

Özgürlük, insanların şahsi olarak hayatta yapmak istediklerini belli ölçülerde gerçekleştirmeleridir. Bunun için insanların sorumluluk sahibi olması gerekir. Özgürlük ve sorumluluk arasında önemli bir ilişki bulunmaktadır. Sorumluluk sahibi insanlar özgürlüklerini elde edebilirler. Özgür olan insanlar sorumluluk sahibi olan insanlardır. Özgürlük, insanların iradesiyle gerçekleştirdikleri ve arzuladıkları şeyi yapmasıdır.

Sorumluluk ise insanların yapmak zorunda oldukları ve yapmadıkları ceza aldıkları şeylerdir. Özgürlükte ise bir işin yapılmadığı zaman cezaya gerekmez. Bu nedenle özgürlük ve sorumluluk birbirinden ayrılır. Sorumluluktaki mecburiyet, özgürlükte serbestiyete dönüşmektedir. Bu nedenle de özgürlükler, sorumluluklar birbirini takip etmektedir. Özgürlük ve sorumluluk arasındaki ilişki bu şekilde kurulmaktadır.

3590
3272
1346
1371
390
354
1371
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum