Ozon tabakasının önemi nedir

Ozon tabakasının önemi nedir
Ozon tabakasının önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Astratosferin üst kısmında bulunan tabakadır. Ozon Tabakası Güneş'ten gelen morötesi (ultraviyole) gibi zararlı ışınları tutar. Bu hayati açıdan çok önemlidir. Çünkü morötesi ışınlar ölümcüldür.

Ozonosfer: içerisinde bulundurduğu ozon gazından dolayı bu ismi almıştır. Güneş’ten gelen ve canlı yaşamı için zararlı olan ışınları (Ultraviyole ışınları gibi) tutar. Bundan dolayı canlıların koruyucu katıdır. Dünya’nın aşırı ısınıp, soğumasını önler.

Ozon tabakası atmosfer katmanında bulunan ve oksijenin allotropu olan ozondan oluşan bir katmandır. Ozon tabakası dünyamızı, güneşin zararlı ışınlarından korumaktadır. Ozon tabakası sayesinde güneşten çıkan zararlı ışınlar dünyamızı etkileyemez. Böylece canlılık faaliyetleri ve doğal faaliyetler devam eder.

Ozon tabakası sayesinde dünyamız korunmaktadır. Ozon tabakası zarar görürse dünya da tehlikeye girer. Ozon birçok sebeple zarar görebilir. Ozon tabakasının bazı bölgelerinin seyrelmesi, ozon tabakası delinmesi olarak bilinmektedir. Ozon tabakası çevre kirlilikleri ve küresel ısınma nedeniyle zarar görmektedir. Ozon tabakasında meydana gelen tahribat dünyanın da doğal dengesinin bozulmasına neden olur. Bu nedenle çevre kirlilikleri ile mücadele etmek gerekir.

51
462
224
27
149
61
244
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.