Paçoz ne demek, TDK’ya göre paçoz sözlük anlamı nedir

Paçoz ne demek, TDK’ya göre paçoz sözlük anlamı nedir
Paçoz ne demek, TDK’ya göre paçoz sözlük anlamı nedir, paçoz ile ilgili örnek cümleler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Son zamanlarda anlamı merak edilen kelimelerden olan paçoz ne demek? TDK’ye göre paçoz sözcüğü ne anlama geliyor? Paçoz kelimesinin kökeni ne paçoz kelimesinin kaç anlamı var, TDK'ye göre anlamı nedir?

Paçoz, kendi çıkarları için her yolu mübah sayan, küstah, beş para etmez, sokak kurnazı, zevzek, müptezel, basmakalıp, palavracı, rüküş, hoyrat, içtensiz, pespaye, nekes, terbiyesiz, aşağılık, ahlaksız, kalleş. dostoyevski 'puşlost' (poshlost) der.

Paçoz TDK anlamı nedir

Paçoz kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Paçoz kelimesi Rumca kökenlidir. TDK’ye göre paçoz kelimesi ise şu anlama gelmektedir:

  • Kefal türünden bir balık (Mugil cephalus)
  • Hayat kadını.
  • Uyumsuz, özensiz giyinmiş kimse.

Paçoz kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • "Onların aftosuna hanımefendi derler, bizim paçozumuzun adı ya alüftedir ya şıllık." - A. Gündüz

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.