Padişahlar, merkezî otoriteyi güçlü tutmakla neleri amaçlamış olabilir

Padişahlar, merkezî otoriteyi güçlü tutmakla neleri amaçlamış olabilir
Padişahlar, merkezî otoriteyi güçlü tutmakla neleri amaçlamış olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devlet topraklarının parçalanmaması en büyük amaçtır. Devlet merkezi otoriteyi güçlü kırarak bütün ve büyük olan topraklarını genişletmeyi ve parçalanmasını engellemiştir. Devlet tek kalıp ikilikler çıkmadığı sürece bu amaç hedefine ulaşmıştır. Devletin sahibi olan ailenin değişmesini önlemek bir diğer amaçtı. Türk devletlerinde devlet yönetimi belirli şartlarla hanedan değişikliği yaşamıştır.

Osmanlı devletinin kurucu ailesi olan Osmanlı devleti devlet yönetiminin kendilerinde kalması için merkezi otoriteyi güçlü kılmış ve 1. Murat’ın getirdiği padişah hanedanın değil padişah ve oğullarının malıdır. Kanunuyla da bu maddenin gerçekliğini kanıtlar niteliğindedir.

24
24
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.