Palamut çok biterse kış erken olur atasözünün anlamı

Palamut çok biterse kış erken olur atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere Palamut çok biterse kış erken olur anlamı nedir, Palamut çok biterse kış erken olur ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Palamut çok biterse kış erken olur anlamı şu şekilde :

Uzun yılların tecrübesine dayanılarak elde edilen sonuçlara göre meşe ağaçlarında palamudun çok olması kışın erken geleceğini gösterir. Yüzyıllarca süren gözlemlerden sonra bu yargıya varılmıştır.

Uzun yılların tecrübesine dayanılarak elde edilen sonuçlara göre meşe ağaçlarında palamudun çok olması kışın erken geleceğini gösterir" anlamında bir söz.

Palamut, meşe türünden bir ağaçtır. Halkın uzun zaman gözlemlerine ve uzun yıllar tecrübelerine göre, eğer meşe ağaçlarında palamut çok olursa kış o yıl erken gelir.

252
379
6
4
21
7
48
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum