Paleontoloji nedir, paleontolog kime denir

Paleontoloji nedir, paleontolog kime denir
Paleontoloji nedir, paleontolog kime denir, çalışma alanları nelerdir, palentolog nasıl olunur, ne iş yapar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fosilleri incelemek bilimsel bir iştir. Fosilleri inceleyen ve bu sayede geçmişte yaşamış canlılar hakkında bilgiler edinmemizi sağlayan bilim dalına paleontoloji adı verilir. Paleontoloji bilimi ile ilgili çalışmalar yapan bilim insanlarına ise paleontolog adı verilir.

Hayvan, bitki, organizmalar, mantar, bakteriler, tek hücreli canlılar gibi nesli tükenmiş unsurlar hakkında bulunan fosil ve kalıntıları inceleyen ve bunlara ait bir tarih belirlemeye çalışan bilim adamlarına paleontolog denmektedir. Arkeoloji bilimi ile dirsek temasında çalışabilmektelerdir. Yapacakları araştırmalar özel araştırma ve özel keşif kapsamına girmektedir.

Örneğin fosil veya kalıntının kaç yaşında olduğunu tespit ederek çeşitli bağlantılar ile irtibat kurabilirler. Paleontologların çalışma alanlarını şu şekilde örnekleyebiliriz:

  • Fosillerin kayalarda göstermiş olduğu dikey dağılım incelemesi
  • Omurgasız hayvan kapsamına giren fosil incelemesi
  • Bitki fosil incelemesi
  • Tek hücreli olarak bulunan organizma fosillerinin incelemesi
  • Omurgalı hayvan kapsamında bulunan fosil incelemesi
  • Eskiden var olduğu bilinen ekosistemlerin gelişme aşamaları
  • Fosillerin oluşumu hakkında inceleme

Palentolog nasıl olunur

Lise dönemlerinde matematik ve fen bölümünden mezun olduktan sonra üniversitede Jeoloji Mühendisliği okumak ve ardından paleontoloji alanında yüksek lisans yapmak gerekmektedir.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.