Panel sistemi nedir

Panel sistemi nedir
Ders kitaplarını incelemede yeni süreç başlıyor.. "Panel sistemi".. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yayıncılarla biraraya gelerek yeni sistemi tanıttı..
Dinçer, öğretmenlerin görev alacağı sistemle, daha şeffaf ve adil bir değierlendirme yapılacağını söyledi. Öğretmenlerin bu konuda deneyimsiz olduğuna vurgu yapan Eğitim Sen ise, panel sistemiyle öğretmenlere akşamları evlerinde ikinci iş yaratılmak istendiğini savundu.. Dinçer: "Bundan sonra ders araçlarının ve eğitim araçlarının hazırlanması hazırlatılması incelenmesi inceletilmesi değerlendirilmesi ve kabulüne ilişkin yeni bir süreç başlıyor.. "
Böyle başladı söze Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ardından da yeni sistemle ilgili bilgi verdi.. 
"Ders kitaplarını inceleme ve değerlendirme süreci panel sistemi denilen bir sisteme dönüştürülmüştür.. 
Teknik ayrıntılar yerine içerik ve tasarıma odaklı bir değerlendirme özellikle değerlendiricilerin 
yeteneklerini ve hesap verebilirliklerini sağlayan daha da önemlisi şeffaf ve adil bir değerlendirmeyi 
Esas alan bir süreç yaşayacağız."
Panel sistemiyle birlikte inceleme ve denetlemeyi öğretmenler yapacak.. Veri tabanına kayıt yaptıracak öğretmenlerden, doktora yapmış olanlar için en az beş yıl, doktora yapmamış olanlar için en az 10 yıl öğretmenlik yapmış olma şartı aranacak..
Bu uygulamaya Eğitim Sen tepkili.. Onlar bu işin öğretmenler için ikinci iş olacağını söylüyor..
"Okullardaki işlerini tamamladıktan sonra akşam evlerinde ikinci iş olarak tanımlanan sürecin kendisidir panelistlik sistemi yani bir uzmanlık yok bir kitap inceleme deneyimleri söz konusu değil."
Bu arada, Bakan Dinçer, son günlerde basında yer alan kitap sansürü tartışmalarını da değerlendirdi.. 
"Sansürlemek yasaklamak gibi bir tutum içine girmemiz asla söz konusu olamaz. Yunus Emreyi sansürlemek kimsenin haddine değildir. "

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.