Papaz her gün pilav yemez atasözünün anlamı

Papaz her gün pilav yemez atasözünün anlamı
Papaz her gün pilav yemez, bir kimseye, birkaç kez yaptığını gördüğünüz bir işi her zaman yaptırmak isterseniz onu usandırırsınız. İnsan zaman zaman değişiklik ister.

Papaz her gün pilav yemez anlamı şu şekilde :

Her işi daima bir kişiye yaptırmak doğru değildir. O kişi çok defalar ses çıkarmadan bu sıkıntıya katlandıysa da günün birinde yapamayacak duruma gelir ve yapmaz. Bunun için insanları usandırmayacak bir yöntem izlemekte yarar vardır.

Birkaç kez yaptığını gördüğünüz işi bir kimseye her zaman yaptırmak isterseniz onu usandırırsınız. Hiçbir konuda insana "yeter artık!" dedirtilmemelidir.

1. İnsan her zaman aynı nitelikte ve uygun bir durumla karşılaşmaz. "Bugün zarar ettik, papaz her gün pilav yemez."
2. Bir insanı hep aynı hileyle kandıramazsın. "Bu kez benden beş kuruş çıkmaz, papaz her gün pilav yemez."
3. İnsan zaman zaman değişiklik ister. "Papaz her gün pilav yemez ya, bugün döner yemeye gidiyoruz.

Çevremizdekilerle iyi ilişkilerin sürmesi için, istek ve bekleyişlerimize dur demesini bilmeliyiz. Bir zamanlar küçük bir yardımını gördüğümüz bir kişiden her zaman aynı davranışı beklemeye hakkımız yoktur. Böyle bir anlayış onun yakınlığını sömürmek anlamına gelir. Oysa bir vesile ile kurulan yakınlığı sürdürmek için çabalamamız daha doğru olur. Aksi halde, bir kişiye aynı işi gereksiz yaptırmaya kalkarsak Veya zorunluluk karşısında bize bir iyilik yapalı birinden aynı iyiliği tekrar tekrar istersek, sonunda dayanamayıp, bize «yeter artık» diyecek, kurulan ilişkiyi de bozmaktan çekinmeyecektir.

Papaz hergün pilav yemez anafikri nedir

Bir işin sürekli yapılması veya yaptırılması kişide bıkkınlık yaratır.

1
1
1
0
1
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum