Paraşüt neden yavaş bir şekilde aşağıya doğru inmektedir

Paraşüt neden yavaş bir şekilde aşağıya doğru inmektedir
Paraşüt neden yavaş bir şekilde aşağıya doğru inmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Paraşütlerin yavaş bir şekilde aşağıya doğru inmesinin sebebi havanın paraşüt üzerinde uyguladığı kuvvettir. Bu kuvvet paraşütün aşağıya inerken ivme göstermesini engeller.

Havanın yapmış olduğu bu kuvvet bir direnç kuvvetidir. Hava adeta paraşütü yukarıya doğru çekmektedir. Bu kuvvet olmasa idi paraşüt yer çekimi kuvvetinin etkisi ile hızlı bir şekilde aşağıya doğru inerdi.

Cisimlerin hareket etmesi için üzerlerine belli bir kuvvet uygulanması gerekir. Bu kuvvet bazen bir itme kuvveti olabilirken bazen ise bir çekme kuvveti olarak karşımıza çıkabilir.

Bu kuvvetlerin olmaması halinde hiç bir cisim ne hareket edebilir ne de şekil değiştirebilirdi. Canlılar için bu durum kesinlikle geçerli değildir. Canlıların hareket etmesi için dışarıdan bir kuvvet uygulanmasına gerek yoktur.

204
10
13
37
9
106
239
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum