Parayı kim buldu, para ilk olarak ne zaman, nasıl icat edilmiştir

Parayı kim buldu, para ilk olarak ne zaman, nasıl icat edilmiştir
Parayı kim buldu, para ilk olarak ne zaman, nasıl icat edilmiştir, paranın tarihçesi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Paranın bulunması önemli bir olaya tekabül etmektedir. Bu yüzden paranın bulunması insanlık açısından da en önemli olaylardan biri olmuştur.

Parayı kim buldu

Parayı ilk olarak Anadolu'da yaşamış kavimlerden biri olan Lidyalılar bulmuştur. Lidya kralı Alyattes tarafından ilk olarak paralar bastırıldı. Bu şekilde üretilmiş olan ilk madeni paralar ticarette kullanılmaya başlandı.

Para ilk olarak ne zaman, nasıl icat edilmiştir

Para ilk olarak M.Ö 7. yüzyılda icat edilmiştir. Lidyalılar daha öncesinde alışveriş yaparken takas sistemini kullanıyordu. Takas ile birbirlerine mal alıp veriyorlardı. Daha sonra Lidya kralı tarafından madeni paraların basım emri verildi. Tarihte üretilen ilk madeni paralar gümüşten oluşan bir sikkeydi. Bu sikkeler birbirine eşit olacak şekilde üretilmişti. Aynı zamanda altın ile de bu madeni paralar basılmıştı. M.Ö Çin'de bıçak ve maya gibi ürünler ticarette takas karşılığı kullanılıyordu. Hal böyle olunca Lidyalılar da ticarette kullanılabilecek olan parayı icat etmiş oldu.

Paranın tarihçesi

Batı Anadolu’da kurulmuştur. Başkenti Sard, bugünkü Salihli yakınlarındadır. Uygarlık tarihine yaptıkları en önemli katkı, parayı bulmuş olmalarıdır. Böylece ticarette değiş - tokuş sistemi ortadan kalkmıştır. Kral Yolu’nun, Lidya topraklarından geçmesi onları zenginleştirmiştir. Evlerin temellerinde taş, duvarlarında kerpiç, üst kısmında sazlar kullanmışlardır. Tümülüsler bir çeşit mezar idi. Toprak yığınlarının altında mezar odaları bulunurdu. Yığılan toprak miktarının çokluğu, gömülen kişinin önemini yansıtırdı. Lidyalılara özgü krem ve parfüm kapları vardı.

85
6
85
6
85
6
86
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.