Pasta yapımında un neden elenir

Pasta yapımında un neden elenir
Pasta yapımında unun neden elendiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Pasta yapımında pasta keki için un kullanılmaktadır. Unun de en iyi bir şekilde kullanılması gerekir. Malzeme kalitesini arttırmak ve unu yabancı maddelerden arındırmak için eleme işlemleri yapılır. Un, elekten geçirilerek elenmektedir. Böylece sade un kek yapımında kullanılmaktadır. Genelde hamur tarzı işlerde unun sıklıkla elenmesi gerekir. Bu, pasta hamurunun kalitesini ve lezzetini artıran bir uygulamadır.

Pasta kekinin yapılmasının ardından pasta yapımına geçilmektedir. Pasta yapımında krema çok önemli bir yere sahiptir. Kremanın ardından pasta neyli olacaksa o malzemelerin kek arasına krema ile yerleştirilmekte ve yeniden pasta keki dışı krema ile sıvanmaktadır. Böylece pasta oda sıcaklığına bırakılır, gerekirse soğukta bekletilir. Meyveli ise limon suyundan jöle kıvamı yapılır ve meyve üzerine sürülür ve kararma olmaz.

Un, pek çok yemekte sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Bazen unun içerisinde, yaptığımız yemeğin ya da tatlının içerisine girdiğinde topak topak olabilecek büyüklükte taneler bulunur. İşte bu nedenle unu elediğimizde kalitesini artırmış olacağımızdan, elekten geçirerek kullanırız.

Bir diğer sebep de yabancı maddelerdir. Bazen fabrikasyon işlemleri esnasında un çuvalının içine undan daha büyük taneli başka katı tanecikler de bulaşabilir. İşte elekten geçirmek bizi bu yabancı maddelerden kurtarır ve daha sağlıklı bir yemek yememizi sağlar.

65
37
61
13
31
32
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum