Pastel renkler nelerdir

Pastel renkler nelerdir
Pastel renkler nelerdir, pastel renk nedir, Pastel renkler ile dekorasyon nasıl yapılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Renkler, belli bir skalada ışık değerlerine göre yer almaktadır. Beyaz ışık renklere ayrılarak çeşitli değerler kazanmaktadır. siyah renk ise bütün renkleri soğurmaktadır. Bunun yanı sıra parlaklığı ve doygunluğu oranında isimlendirilen renkler de bulunmaktadır.

Pastel renkler, parlaklığı ve doygunluğu az olan renkler olarak isimlendirilmektedir. Pastel renkler, yavruağzı, lila, mavi, sarı gibi renklerin yoğunluğunun az olduğu tonlar olarak bilinmektedir. Pastel renkler özellikle modada sıklıkla kullanılmaktadır.

Tekstil ürünlerinin çeşitliliği ve moda uyumluluğu pastel renklerin tercih edilmesini sağlamaktadır. Her zevke ve keyfe göre parlaklığı az olan ve doygunluğu az olan renklerin üretilmesi ve pastel renk olarak sunulması söz konusu olmaktadır.

Açık renklerin soğurulması ile pastel renkler oluşur. Kombinlenmesi diğer renklere göre nispeten daha zordur. Biz de Evde Mimar olarak en çok merak edilen konulardan biri olan pastel renkler nelerdir, hangi renkler pasteldir sorusunu yanıtlayacağız.

  • Nil Yeşili
  • Şampanya rengi
  • Gül rengi
  • Limon sarısı
  • Ayışığı rengi
  • Kese kağıdı rengi
  • Bulut rengi
  • Cam göbeği rengi
  • Şeker pembesi

Pastel renkler daha onlarcası sayılır şekilde burada sıralanabilir. Fakat her rengi yazmak yerine tarif etmenin görseller ile duvarlardaki duruşlarının gösterilmesinin daha önemli olacağını düşünüyoruz.

pastel-renkler.jpg

Pastel renkler ile dekorasyon nasıl yapılır

Pastel renkleri dekorasyon dünyasının önemli renk gruplarından biridir. Özellikle klasik tarzda oluşturulan ev dekorasyonunda pastel renkler çok güzel işler çıkartabilirler. Antika mobilyaların bulunduğu odanıza pastel renkler tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda yemek odası için beyazın pastel tonları yatak odası için daha sade, minimalist renkler tercih edilebilir. Eğer eviniz geniş ise mor renkler tercih edebilirsiniz. Bu renk seçimlerinde Evde Mimar olarak tavsiyemiz tek bir  renk kullanmanız yönünde olacaktır. Tek renk pastel renkleri daha iyi gösterir. Banyonuzu dizayn ederken de pembe renk tonları tercih edebilirsiniz. Beyaz ve pembe tonları daha iyi bir dekorasyon için size yardımcı olacaktır.

240
117
26
161
60
7
80
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.