Peki, araba hareket ediyor da arabayı iten çocuk neden geriye doğru hareket etmiyor, bu durumu tartışalım ve karara varalım

Peki, araba hareket ediyor da arabayı iten çocuk neden geriye doğru hareket etmiyor, bu durumu tartışalım ve karara varalım
Peki, araba hareket ediyor da arabayı iten çocuk neden geriye doğru hareket etmiyor, bu durumu tartışalım ve karara varalım konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Görsel 3.69’daki çocuk, arabayı iterken arabaya ne kadarlık bir kuvvet uygularsa araba da çocuğa aynı büyüklükte fakat zıt yönde bir kuvvet uygular.
Peki, araba hareket ediyor da arabayı iten çocuk neden geriye doğru hareket etmiyor? Bu durumu tartışalım ve karara varalım.

Ödev cevabı kısaca : Bu durum, Newton'un üçüncü hareket yasasına dayanır. Bu yasa, "Eylem ve tepki prensibi" olarak da bilinir ve şunu ifade eder: "Her eyleme, eyleme eşit büyüklükte ve zıt yönde bir tepki vardır." Bu nedenle arabayı iten çocuk, araba tarafından uygulanan tepki kuvveti nedeniyle geriye doğru gitmez. İki kuvvet birbirini dengeler ve çocuk yerinde kalır. Bu yasa, fizikte önemli bir prensiptir ve günlük hayatta birçok olayın anlaşılmasına yardımcı olur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.