Peki, yediğimiz lokmanın vücudumuza yararlı hâle gelmesini sağlayan canlılık olayı nedir

Peki, yediğimiz lokmanın vücudumuza yararlı hâle gelmesini sağlayan canlılık olayı nedir
Peki, yediğimiz lokmanın vücudumuza yararlı hâle gelmesini sağlayan canlılık olayı nedir, bu canlılık olayı hangi organlarda gerçekleşir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Canlıların hayatlarını devam ettirebilmesi için beslenmeleri gerektiğini biliyorsunuz. Peki, yediğimiz lokmanın vücudumuza yararlı hâle gelmesini sağlayan canlılık olayı nedir? Bu canlılık olayı hangi organlarda gerçekleşir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Besinlerin vücuda yararlı hâle gelmesini sağlayan canlılık olayı "sindirim"dir. Sindirim, ağızdan başlayarak mide, ince bağırsak, kalın bağırsak gibi organlar aracılığıyla gerçekleşen bir süreçtir. Besinler bu süreçte hem mekanik olarak parçalanır (çiğnenir, karıştırılır) hem de kimyasal olarak sindirilir (proteinler, karbonhidratlar, yağlar gibi bileşenler ayrıştırılır). Bu sayede vücudumuz besin maddelerini emebilir ve enerji olarak kullanabilir. Sindirim, vücudumuzun besinleri alması, sindirmesi ve kullanılabilir hâle getirmesi için kritik bir canlılık olayıdır.

54
2
3
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.