Periyodik tablonun oluşturulmasına neden ihtiyaç duyulmuştur

Periyodik tablonun oluşturulmasına neden ihtiyaç duyulmuştur
Periyodik tablonun oluşturulmasına neden ihtiyaç duyulmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Periyodik Tablo, bugüne kadar bilimsel olarak doğada ve laboratuvar ortamında varlığını ampirik olarak kanıtlanmış elementlerin bulunduğu tablo olarak bilinmektedir. Bu tablo grup ve periyotlardan meydana gelmektedir. Periyodik Tabloda her element belli özelliklerine göre kendine yer bulmuştur.

Zaman içinde periyodik tablonun oluşturulmasına ihtiyaç duyulmuştur. Sayıları yüzü geçen elementin doğal ve yapay olarak ampirik bir şekilde elde edilmesi sonucunda her birinin farklı birtakım özelliklere sahip olarak metal, ametal, yarı metal, soygaz özelliklerini taşımaları belli bir sınıflandırmanın olması ihtiyacını meydana getirmiştir. Bu nedenle bilim insanları periyodik tablo oluşturarak bilime katkı sunmayı tercih etmişlerdir.

Kütüphaneye gittiğinizde orada binlerce kitabın olduğunu ve hepsinin belirli bir düzen içinde sıralandığını gözlemlemişsinizdir. Aynı kategorideki kitapların aynı grupta ve alfabetik sıraya göre yerleştirildiğini fark etmişsinizdir. Bu düzen sayesinde kütüphaneye gelen bir kişi aradığı kitabı rahatlıkla bulabilir.

Kütüphanedeki kitapların belirli bir düzende sıralanması gibi elementler de bilim insanları tarafından belirli bir düzende sınıflandırılmıştır. Yani  Geçmişten günümüze elementleri sınıflandırmak için pek çok çalışma yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda elementlerin belirli bir düzende yerleştirildiği periyodik sistem geliştirilmiştir

209
326
230
68
60
93
115
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.