Perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir atasözünün anlamı

Perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir atasözünün anlamı
Perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir, bir işin sonunun nasıl olacağı şimdiki gidişinden belli olur.

Perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir anlamı şu şekilde :

Bir işin nasıl sonuçlanacağı, işin bugünkü durumundan belli olur. Bir iş, bir durum yada bir olayın nasıl sonuçlanıp sonuçlanamayacağını şimdiki gidişinden anlaşıp belli olur.

Herhangi bir iş, bir durum ya da bir olayın gidişatından nasıl son bulacağı anlaşılır. Bu iş veya durumu incelemek suretiyle daha ileriki dönemde nasıl bir durum ortaya çıkaracağı az çok tespit edilir. Böyle durumlarda da perşembenin gelişi çarşambadan bellidir atasözü kullanılır.

Yaygın olarak özlü sözler olarak da bilinen atasözleri, yüz yıllardan günümüze ulaşmış anonim cümlelerdir. Belli bir tecrübe ve deneyime dayalı olarak, ataların bıraktığı yargılar doğrultusunda düşünce ve bir fikir benimsemiş cümleler olarak da nitelemek mümkün. Aynı zamanda eğitici ve öğretici bir yanı da bulunuyor.

Etiketler :
90
1
95
1
1
82
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.