Petrolün taşınması, çevreye ne tür olumsuz etkide bulunabilir

Petrolün taşınması, çevreye ne tür olumsuz etkide bulunabilir
Petrolün taşınması, çevreye ne tür olumsuz etkide bulunabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Petrolün taşınması sırasında gerçekleşen kazalar sonucu çevreye yayılan petrol, doğal ortamın kirlenmesine ve birçok canlı türünün zarar görmesine neden olmaktadır.

Petrol ve türevi ürünlerin çok çeşitli yollar ile atmosfere ulaşması ve akabinde ozan tabakasını incelmesine neden oldukları için iklim değişikliği konusunda önemlidirler. İklim değişikliği sıcaklık artışları ile buzulların erimesi ve anormal sıcaklık artışları ile doğal dengenin bozulmasına neden olmaktadır. İlk başlarda bu sadece buzul ekosistemi için tehlike arz ediyormuş gibi görünse de tüm dünyayı tehdit ettiği son yıllarda açıkça görün bir geçektir. Kutuplardaki buzul kütlelerinin erimesi okyanus ve denizlerdeki su seviyesinin yükselmesine neden olmaktadır.

4
3
3
3
8
9
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.