Peygamber Efendimiz bir hadislerinde münafıkların belirtilerini yalan söylemek, sözünde durmamak ve emanete ihanet etmek olarak

Peygamber Efendimiz bir hadislerinde münafıkların belirtilerini yalan söylemek, sözünde durmamak ve emanete ihanet etmek olarak
Peygamber Efendimiz bir hadislerinde münafıkların belirtilerini yalan söylemek, sözünde durmamak ve emanete ihanet etmek olarak saymıştır hadiste emanet ile kastedilen nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamber Efendimiz bir hadislerinde münafıkların belirtilerini "yalan söylemek, sözünde durmamak ve emanete ihanet etmek" olarak saymıştır. (bk. Buhârî, Edeb, 69.)
Sizce bu hadiste “emanet” ile kastedilen nedir? Arkadaşlarınızla tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : Bu hadiste geçen "emanet" kelimesi, genel olarak güvenilir olmamak, verilen sorumluluklara riayet etmemek anlamına gelir. Arkadaşlarınızla yapacağınız kısa bir tartışmada, bu ifadenin iş, toplum ve kişisel ilişkiler bağlamında nasıl anlam kazandığını ve nasıl bir sorumluluk getirdiğini konuşabilirsiniz. İslam'ın öğretileri çerçevesinde, güvenilir olmanın ve verilen söz ve sorumluluklara sadık kalmanın önemi üzerine fikir alışverişi yapabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.