Peygamber Efendimiz küçük yaşta kaybettiği annesinin kabrini yıllar sonra Ebvâ’ya uğrayıp ziyaret etmiş, bir süre kabrin başında

Peygamber Efendimiz küçük yaşta kaybettiği annesinin kabrini yıllar sonra Ebvâ’ya uğrayıp ziyaret etmiş, bir süre kabrin başında
Peygamber Efendimiz küçük yaşta kaybettiği annesinin kabrini yıllar sonra Ebvâ’ya uğrayıp ziyaret etmiş, bir süre kabrin başında durarak gözyaşı dökmüştür konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamber Efendimiz küçük yaşta kaybettiği annesinin kabrini yıllar sonra Ebvâ’ya uğrayıp ziyaret etmiş, bir süre kabrin başında durarak gözyaşı dökmüştür. Hatta onun bu hâlini gören sahabiler de gözyaşlarına hâkim olamamışlardır. (Müslim, Cenâiz, 108.)
Yukarıdaki bilgiyi Hz. Peygamber’in kişisel özellikleri bakımından yorumlayınız.

Ödev cevabı kısaca : Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) annesinin mezarını ziyaret etmesi, onun kişisel özellikleri bakımından duyarlılık, merhamet, insancıllık, dua inancı, insanîlik ve kişisel tarih bilinci gibi özelliklerini vurgular. Bu olay, Peygamberimizin insanlar arasında sevgi, saygı ve duyarlılık önemini anlattığını gösterir.

8
2
65
4
2
2
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.