Peygamber Efendimiz Müslümanları seçkin kılacak birtakım özelliklerden bahsetmiştir hadisinden ilkeler çıkararak paylaşınız

Peygamber Efendimiz Müslümanları seçkin kılacak birtakım özelliklerden bahsetmiştir hadisinden ilkeler çıkararak paylaşınız
Peygamber Efendimiz Müslümanları seçkin kılacak birtakım özelliklerden bahsetmiştir hadisinden ilkeler çıkararak arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamber Efendimiz Müslümanları seçkin kılacak birtakım özelliklerden bahsetmiştir. Bunlardan birisi de hilm ve güzel ahlak sahibi olmaktır. Kufe'ye yerleşip orada vefat eden sahabilerden Cabir b. Semure (r.a.), babasıyla birlikte bulunduğu bir mecliste Allah Resulünün şöyle dediğini aktarmaktadır: "Çirkin söz ve davranışların İslam'da hiç yeri yoktur. Müslümanlığı en iyi olan insanlar, ahlakı en güzel olanlardır." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, C 5, s. 100.)
Peygamberimizin yukarıdaki hadisinden ilkeler çıkararak arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Peygamber Efendimizin aktardığı hadis, Müslümanların güzel ahlakla öne çıkması gerektiğini vurgulamaktadır. İslam'ın sadece ibadetlerle değil, aynı zamanda insan ilişkilerinde güzellikle şekillendiği önemli bir ilkedir. Müslümanlar, güzel ahlaklarıyla çevrelerine örnek olmalı ve çirkin söz ve davranışlardan kaçınmalıdır. İslam'ın evrenselliği çerçevesinde insanlar arasında hoşgörü ve sevgiyle hareket etmek, Müslümanların toplumlara olumlu bir etki bırakmalarını sağlar.

35
39
2
2
2
2
227
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.