Peygamber Efendimizi Hira’da inzivaya çekilmeye sevk eden sebepler

Peygamber Efendimizi Hira’da inzivaya çekilmeye sevk eden sebepler
Peygamber Efendimizi Hira’da inzivaya çekilmeye sevk eden sebepler sizce nelerdir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. Peygamberimiz neden Hira nur mağarasına gidiyordu?

Peygamber Efendimizin vahiy öncesi durumu Kur’an-ı Kerim’de şöyle ifade edilmiştir: “O seni şaşırmış bulup da yol göstermedi mi?” (Duhâ suresi, 7. ayet.)
“… Sen; kitap nedir, iman nedir bilmezdin?…” (Şûrâ suresi, 52. ayet.)
“Sen bundan önce ne bir yazı okur ne de elinle onu yazardın…” (Ankebût suresi, 48. ayet.)
“… Gerçek şu ki sen bundan önce (bu haberleri) elbette bilmeyenlerden idin.”
(Yûsuf suresi, 3. ayet.)

Soru : Peygamber Efendimizi Hira’da inzivaya çekilmeye sevk eden sebepler sizce nelerdir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Yüce Allah, Peygamberimizi Peygamberliğe hazırlamak için onu tefekküre yönlendiriyor ve tefekkürün en güzeli yalnız sessiz ortamlarda yapılanıdır.
Onun için Efendimiz Hira mağarasına gider sessiz sakin ortamda yaratılış amacını, Yüce yaratıcıyı düşünür ve kendine yol arardı.

378
313
486
48
99
44
107
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.