Peygamber Efendimizin katı yürekli olmayıp yumuşak davranmasının, vahyi insanlığa ulaştırma görevindeki başarısına etkisi nedir

Peygamber Efendimizin  katı yürekli olmayıp yumuşak davranmasının, vahyi insanlığa ulaştırma görevindeki başarısına etkisi nedir
Peygamber Efendimizin (s.a.v.) katı yürekli olmayıp yumuşak davranmasının, “vahyi insanlığa ulaştırma” görevindeki başarısına etkisi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“O vakit Allah’tan bir rahmet ile onlara yumuşak davrandın. Şayet sen kaba, katı yürekli olsaydın hiç şüphesiz etrafından dağılıp giderlerdi…” (Âl-i İmrân suresi, 159. ayet.)
Peygamber Efendimizin (s.a.v.) katı yürekli olmayıp yumuşak davranmasının, “vahyi insanlığa ulaştırma” görevindeki başarısına etkisi nedir? Açıklayınız.

İnsanlarla iletişimi ve insanların ona güvenmesinde en önemli özelliğinin bu olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede insanlar onun söylediklerine inanmışlar vahiylere saygıda kusur etmemişlerdir.

Peygamberimiz, kaba ve kırıcı sözler söylememiş, karşısındakini küçümsememiştir. Peygamber Efendimizin yumuşak huylu olması ve insanlara yumuşak davranması, insanların O’na inanmasını kolaylaştırmıştır. Çünkü insanlar, yumuşak ve kaba olmayan insanları sever ve onlara değer verirler.

58
19
112
2
3
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum