Peygamber Efendimizin Kur’an-ı Kerim’i anlamamızdaki rolü

Peygamber Efendimizin Kur’an-ı Kerim’i anlamamızdaki rolü
Peygamber Efendimizin Kur’an-ı Kerim’i anlamamızdaki rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber Efendimiz olmaksızın, Kur’an ayetlerinin gönderiliş sebeplerini bilmemiz ve ifade ettiği manaları Allah’ın istediği doğrultuda anlamamız mümkün değildir. Yüce Allah: “… Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının” buyurarak ona uymanın önemini, “O arzularına göre konuşmaz. O’nun konuşması, kendisine vahyedilenden başkası değildir” buyurmak suretiyle de, Peygamber Efendimizin vahiyle desteklendiğini bildirmiştir.

Bilindiği gibi Peygamber Efendimizin görevi sadece Allah’ın emirlerini insanlara bildirmekten ibaret değildi. “O, Kur’an’ın hükümlerini anlatmak, hikmeti öğretmek ve Müslümanları kötü alışkanlıklardan arındırıp” ahlaken eğitmekle de görevlendirilmişti. Aynı zamanda Peygamber Efendimiz, Kur’an’ın yaşanabilirliğini göstermek amacıyla insanlar arasından seçilmiş ideal bir örnektir. Rabbimiz kitabında bunu şöyle izah etmiştir: “Andolsun ki, Resûlullah, sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.”

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum