Peygamber Efendimizin Medine yıllarına ilişkin olarak en çok ilginizi çeken olaylar

Peygamber Efendimizin Medine yıllarına ilişkin olarak en çok ilginizi çeken olaylar
Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Medine yıllarına ilişkin olarak en çok ilginizi çeken olaylar hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslami takvimin başlangıcı olarak kabul edilen hicret, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye göç etmesidir. Hicret o dönemde Mekkeli müşriklerin Müslümanlar üzerine uyguladıkları baskıların artması sonucu, Peygamber efendimize yaşadıkları sıkıntıları anlatmaları ve onun izni ile gerçekleşmiş bir göçtür.

Müslümanlar Peygamberden izin alınca gizli gizli birbirlerine yardım ederek hızlıca göçe hazırlandılar. Sonuçta 622 yılında Resulallah ve Sahabeler Mekke'den Medine'ye göç etmişlerdir. Böylece Mekke'li müşriklerin korktukları gerçek olmuş ve İslam dini Mekke sınırları dışına çıkarak hızla yayılmaya başlamıştır. Hz. Peygamber Medine'ye gelince ilk olarak beraberinde gelen Müslümanlarla birlikte Mescidi Nebevi yaptı. Mescidi Nebevinin hemen yanına ise hurma dallarından örülmüş bir alan yaptılar ve burada Hz. Muhammed ve kimsesi olmayan, kendini ilime adayan Müslümanlar kaldılar.

  • Devesinin mescidi nebevinin yapılacağı yere kadar tek başına gitmesi
  • Medine sözleşmesinin oluşturulması
  • Bedir savaşında yaşanan olaylar,
  • Uhud savaşında yaşanan olaylar,

1140
226
193
154
140
113
1136
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.