Peygamber Efendimizin (s.a.v.) anne ve baba tarafının soy ağacı

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) anne ve baba tarafının soy ağacı
Peygamber Efendimizin (s.a.v.) anne ve baba tarafının soy ağacını araştırınız.

Hz. Muhammed (s.a.v.) Milâddan sonra 571 senesi, Fil Yılı’nda, 12 Rebiülevvel (20 Nisan) pazartesi gecesi sabaha karşı, Mekke’de doğdu. Annesinin adı Amine, babasının adı ise Abdullah’tır. Efendimizin soy ağacı şu şekildedir;

Allah’u Teala’nın alemlere rahmet olarak gönderdiği son elçisi, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (sav)’in soyu şöyledir: (Muhammed bin Abdullah bin Abdülmuttalib).

1- Abdullah. 2- Abdulmuttalib (Şeybetü’l-Hamd diye de çağırılır), 3- Haşim, 4- Abdi Menâf (Asıl ismi Muğîre’dir), 5- Kusay (Zeyd diye de isimlendirilir), 6- Kilab, 7- Mürre, 8- Kâ’b. 9- Lüey, 10- Galib, 11- Fihr, 12- Mâlik, 13- Nadr, 14- Kinane, 15- Huzeyme, 16- Müdrike, 17- İlyâs 18- Mudar, 19- Nizar, 20- Ma’ad, 21- Adnan.

Hz. Muhammed (s.a.v.), Sa’d oğulları yurdunda bulunduğu sırada, Müslim’in de rivayet etmiş olduğu «Göğsünün yarılması : Şakku’s-Sa’d» olayı meydana geldi. Bu olaydan sonra, Hz. Muhammed, beş yaşını tamamlamış olarak annesine geri verildi.

Hz. Muhammed (s.a.v.) altı yaşında iken annesi Hz. Âmine ve­fat etti. Bundan sonra, dedesi Abdülmuttalib’in vefatına kadar, onun himayesinde kaldı. Sekiz yaşını doldurmuş iken, o da vefat edince, bu sefer amcası Ebû Tâlib’in himayesinde kaldı.

Peygamberlerin en büyüğü ve sonuncusu Hz.Muhammed’in babası Abdullah’tır. Amcaları; Ebu Talip, Gaydak, Hacl, Haris, Kusem, Zubeyr, Hz.Hamza, Hz.Abbas, Dirar, Ebu Leheb ve Mukavvim’dir.

Allahü teâlânın yarattığı varlıkların en şereflisi Hz Muhammed’in dedesiAbdulmuttalip olup, dedesinin kardeşleri; Nadle, Ebu Sayfif Rekika, Esed Fatıma, Halide, Daife, Rukiyye ve Hayye Şifa’dır.

Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in dedesinin babası Haşim’dir. Haşim’in babası da Abdi Menaf’tır. Abdi Menaf’tan sonra Kusay, Kilab, Murre, Ka’b, Lüey, Galib, Fihr, Malik, Nadr, Kinane, Huzeyme, Müdrike, İlyas, Mudar, Nizar, Ma’ad, Adnan, Hz İsmail, Hz.İbrahim şeklinde devam eder. Yani Hz.Muhammed’in soy ağacı Hz. İbrahim’e dayanır, Peygamber Efendimiz (s.a.v) onun soyundan gelir.

Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (sav)’in çocukları; İbrahim, Kasım, Abdullah, Fatıma, Rukiye, Zeynep ve Ümmü Gülsüm’dür. Peygamberimizin torunları ise, Ümmü Gülsüm, Muhassin, Hasan, Hüseyin ve Zeyneb’tir. Torunlarının çocukları ise, Zeyd, Rukiye (Ümmü Gülsüm’ün çocukları), Cafer, Abdullah, Sukeyne, Zeynelabidin, Fatıma, Ali (Hz.Hüseyin’in çocukları), Zeyd, Ömer, Abu Bekir, Hasan, Talha, Abdurrahman (Hz. Hasan’ın çoukları), Ali, Ümmü Gülsüm (Zeyneb’in çocukları)’dır.

Resmin büyük halini görmek için resmin üzerine tıklayınız.

641
734
829
42
44
214
222
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum