Peygamber Efendimizin (s.a.v.) nübüvvet öncesi yaşadığı durumlar hakkında neler düşünüyorsunuz

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) nübüvvet öncesi yaşadığı durumlar hakkında neler düşünüyorsunuz
Peygamber Efendimizin (s.a.v.) nübüvvet öncesi yaşadığı durumlar hakkında neler düşünüyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) nübüvvet öncesi yaşadığı durumlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Bu olaylar, onun nübüvvete hazırlanışında nasıl bir rol oynamış olabilir?
Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) nübüvvet öncesi toplumsal ve ahlaki kaygılarını nasıl yorumluyorsunuz

Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Nübüvvet öncesi Mekke dönemini birçok noktadan başlatmak mümkündür. Fakat Hz. Peygamber’in doğumundan kısa bir süre önce meydana gelen ve Kurʾân-Kerîm’de de hakkında Fil Sûresi nâzil olan Fil Vakʾası ile başlamak daha doğru olur.

Kaynaklarda farklı rivâyetler bulunmakla beraber yaptığımız incelemeler neticesinde Fil Vakʿası’nın Hz. Peygamber’in doğumundan 55 gün önce, Muharrem ayında meydana gelmiş olduğuna dair rivâyetin birçok açıdan teyid edilebildiği anlaşılmaktadır.

Kur’an ayetleri Peygamberimize (s.a.v.) ilk kez ne zaman vahyedilmeye başlandı? Araştırıp öğreniniz.

Cevap: Peygamber Efendimize Kuran ayetleri ilk kez 610 yılında, Hira Mağarasında iken vahyedilmeye başlandı.

128
353
210
90
101
37
184
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.