Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ve Müslümanların müşriklerle mücadelesi hakkında kısaca bilgi veriniz

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ve Müslümanların müşriklerle mücadelesi hakkında kısaca bilgi veriniz
Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ve Müslümanların müşriklerle mücadelesi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bütün peygamberler insanları irşat vazifesi ile mükelleftirler. Onlar cihatlarını ilim ve hikmete bina etmişlerdir. Bütün himmet ve gayretleriyle insanların hidayetine çalışmışlardır. Bazı insanlar peygamberlerin bu vazifesine karşı çıkmışlardır.

Onların semavi hakikatlerini inkar etmişlerdir. Tevhide ve İslam’a karşı çıkmışlardır. Onlara düşman kesilmişlerdir. Canlarına ve mallarına taarruz ederek kimisini şehid etmişlerdir. Böyle bir zulmet anında imanın irfanın merhametin hakikati olan peygamber efendimiz insaniyet semasına bir hidayet güneşi olarak doğdu.

Allah’ın inayetine itimat ederek islamın binasının planını yaptı. Mekke de insanları fert fert irşat etmeye başladı. Yılmadı kapı kapı dolaştı. Onlara Allah’ın varlığını ve birliğini anlattı. Allah sevgisini korkusunu usulüyle yerleştirdi. Allah’ı sonsuz nimet ve ihsanlarına karşı nasıl şükür ve hamt edeceklerini talim etti. Artık peygamberimizin etrafında ihlas ve sadakatin sadakatin nimetine uruç etmiş bir fedakarlar ordusu teşekkül etmeye başlamıştır. Peygamberimiz hac zamanında Mekkeye gelen kabilelere İslam’ı anlatıyor hakk dininin onlar eliyle 4 bir yana ulaşması için çırpınıyordu. Müşrikler ise İslam’ın başka kanilelere ulaşmaması için ellerinden geleni yapıyorlardı.

1
1
2
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.