Peygamber, resul, nebi ve mucize kavramların anlamı

Peygamber, resul, nebi ve mucize kavramların anlamı
Peygamber, resul, nebi ve mucize kavramları ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elçi; Bir devleti başka bir devlet katında temsil eden kimse, sefir.
Nebi; Müstakil bir din ve kitap sâhibi olmayıp kendinden önceki bir peygamberin kitabına uygun hareket etmekle vazifeli peygamberlere verilen addır.

Resul; Kendisine müstakil bir din ve kitap verilen peygamberlere verilen addır.
Peygamber; Allah’ın kulları arasından seçtiği ve vahiyle şereflendirerek emir ve yasaklarını insanlara ulaştırmak üzere görevlendirdiği elçiye verilen addır.
Mucize; Peygamberlik iddiasında bulunan zattan adetin hilafına ve tabiat kanunlarının aksine olarak zuhur eden harikulâde olaylara verilen addır.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıları da okudular

1. Nahl suresinin 36. ayetinin mealini defterinize yazınız. Bu ayetten ne anladığınızı defterinize not ediniz. Yazımızı okumak için tıklayınız
2. Peygamberlerin sıfatlarının neler olduğunu, ilmihâl kitaplarından araştırınız. Yazımızı okumak için tıklayınız
3. Hz. Muhammed’i (s.a.v.) diğer peygamberlerden ayıran en önemli özellikler nelerdir? Araştırıp bilgi edininiz. Yazımızı okumak için tıklayınız
4. Kur’an’da adı geçen peygamberlerin hangileri olduğunu Genel Ağ, İslam Ansiklopedisi, peygamberler tarihi vb. kaynaklardan araştırınız. Bu isimleri defterinize yazınız. Yazımızı okumak için tıklayınız

555
859
3253
415
373
407
3417
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum