Peygamber, resul, nebi ve vahiy kelimelerinin anlamları

Peygamber, resul, nebi ve vahiy kelimelerinin anlamları
Peygamber, resul, nebi ve vahiy kelimelerinin anlamları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber: Allahü teâlânın, emirlerini ve yasaklarını kullarına bildirmeleri için insanlar arasından seçtiği ve kendilerine mûcizeler verdiği kimselerdir.
Resul: Kendisine müstakil bir din ve kitab verilen peygamberlere verilen addır.

Nebi: Kendisine müstakil bir din ve kitab sâhibi olmayıp kendinden önceki bir peygamberin kitabına uygun hareket etmekle vazifeli peygamberlere verilen addır.
Vahiy: Allah Teala'nın, peygamberliğe seçtiği kişilerle, emirlerini iletmek amacıyla, niteliği bizim his ve idrakimizi aşan bir tür tekellüm şeklidir.

Bu yazıyı okuyanlar aşağıdaki yazıları da okudular

1. Hayatınızda örnek aldığınız kişileri ve onların hangi davranışlarını örnek aldığınızı yazımızı okumak için tıklayınız
2. Bir büyüğünüzle Allah’ın (c.c.) neden peygamber gönderdiğiyle ilgili yazımızı okumak için tıklayınız
3. Eğer bir peygamberle karşılaşmış olsaydınız onda mutlaka olmasını beklediğiniz özellikler neler olurdu yazımızı okumak için tıklayınız
4. Nisâ suresi, 163. ayet mealini okumak için tıklayınız

863
139
811
49
304
145
1302
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum