Peygamber, resul ve nebi kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz

Peygamber, resul ve nebi kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz
Peygamber, resul ve nebi kavramlarının anlamlarını Dinî Terimler Sözlüğü, genel ağ ve benzeri kaynaklardan araştırıp öğreniniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamber, resul ve nebi kavramlarının anlamlarını Dinî Terimler Sözlüğü, genel ağ ve benzeri kaynaklardan araştırıp öğreniniz

Ödev cevabı kısaca :
Peygamber: Arapçada resul ve nebi gibi anlamlara gelir. Peygamberler; Allah’ın (c.c.), kendi katından kullarına göndermiş olduğu inanç esaslarını, ibadet biçimlerini, ahlaki kuralları, tüm emir ve yasakları bildirmek; insanlara iyi, güzel, doğru ve yanlış olan şeyleri açıklamak üzere görevlendirdiği ve vahiyle desteklediği kimselerdir.
Resul: Allah (c.c.) tarafından kendisine yeni bir kitap indirilen, insanları hak dine çağırmakla, dinî ve toplumsal hayatı Allah’ın (c.c.) emirlerine göre düzenlemekle görevli olan peygamberlere denir.
Nebi: Allah’ın (c.c.) kendisine vahyettiği şeyleri öğrenip olduğu gibi insanlara aktaran, onları vahye inanmaya ve itaat etmeye çağıran peygamberdir. Nebi kavramı resul kavramından daha geneldir.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.