Peygamberimiz, gençlere değer verdiğini hangi davranışlarıyla ortaya koymuştur

Peygamberimiz, gençlere değer verdiğini hangi davranışlarıyla ortaya koymuştur
Peygamberimiz (s.a.v.), gençlere değer verdiğini hangi davranışlarıyla ortaya koymuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz (s.a.v.), gençlere değer verdiğini gençlere iltifat ederek, İslam’a davet mektuplarını onlara yazdırarak, görev ve sorumluluklar vererek, fetva vermelerine müsaade ederek, onların gururunu kıracak, kendilerini toplum içinde küçük düşürecek sözlerden kaçınarak ortaya koymuştur.

Sözgelimi, 20 yaşlarındaki Muaz b. Cebel'i Yemen'e, 25 yaşlarındaki Mus'ab b. Umeyr'i Medine'ye öğretmen olarak gönderirken, yine 20 yaşlarındaki Attab b. Esîd'i Mekke'ye vali tayin etmişti. 20 yaşlarındaki Üsâme'yi ise Şam'a gidecek orduya komutan olarak atamıştı.

Görüldüğü üzere Sevgili Peygamberimiz, kendisine imân eden genç ashabına gereken yakınlığı ve ilgiyi göstermiş, kâbiliyetleri doğrultusunda onların kendilerini geliştirmelerine imkânlar hazırlamıştır. Zira O; genç müminleri ilgilendiren hususlarda Allah Teâlâ'dan aldığı birtakım müjdelere sahipti…

1246
667
2328
222
333
333
888
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.