Peygamberimiz İslam davetini ilk olarak kimlere yapmış olabilir

Peygamberimiz İslam davetini ilk olarak kimlere yapmış olabilir
Peygamberimiz (s.a.v.) İslam davetini ilk olarak kimlere yapmış olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hira Mağarasında ilk vahyin gelmesinin ardından 3 yıl geçmiş, bireysel davetler ile müslümanların sayısı 40 civarına ulaşmıştı. Bu süre zarfında iman edenler İslam’ı gizli gizli yaşıyorlar, davetler de gizliden yapılıyordu. Açıktan davet ile ilgili ilk olarak Allah yakın akrabalarını uyar şeklinde emretmiş ve Peygamberimiz bir çok kez yemekler düzenleyerek akrabalarını davet etmiştir. Bu yemeklerde genellikle Ebu Leheb’in ortalığı karıştırıp durması ve Peygamberimize fırsat vermemek için elinden geleni yapması sebebiyle İslam’ı kabul eden fazla olmamıştır.

Peygamberimiz 40 yaşındayken, Nur Dağı‘ndaki Hira Mağarası’nda ilk vahiy gelmiş ve İslam Dininin temelleri atılmaya başlanmıştı. Ardından da insanlar birer birer İslam’ı kabul etmeye başlamışlardı. İlk olarak Hz. Hatice, daha o gece Peygamberimize gelen meleğin Cebrail olduğuna ve vahiy getirdiğine iman etmiş ve Peygamberimize destek olmaya çalışmıştır. İlerleyen günlerde Hz. Ali, Peygamberimizi ve Hz. Hatice’yi namaz kılarken görmüş ve o da Müslüman olmuştur. Aynı evde yaşayan Zeyd b. Harise de benzer şekilde onları namaz kılarken görünce o da iman etmiştir. Daha sonra Hz. Ebubekir de Yemen dönüşünde Peygamberimize gelerek iman etmiştir.

36
3
4
101
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.