Peygamberimiz İslam davetinin ilk yıllarında ne gibi zorluklarla karşılaşmıştır

Peygamberimiz İslam davetinin ilk yıllarında ne gibi zorluklarla karşılaşmıştır
Peygamberimiz (s.a.v.), İslam davetinin ilk yıllarında ne gibi zorluklarla karşılaşmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz İslam’a davetinin ilk yıllarında yakınlarından bile eziyet görmüştür. Amcasının karısı yollarına dikenler dökmüştür. Onun dışında Mekke’de namaz kılarken sırtına hayvan işkembesi konulmuş, Taif’te taşlanmıştır. Ancak o yine de davetinden vazgeçmemiştir.

Peygamberimiz, davetin ilk yıllarında gizli tebliğ çalışmaları yaparken devam eden vetirede açıktan tebliğ çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Mekkeli müşrikler cahiliye toplumunda yaşadıklarından dini istismar eden ve kendi uydurdukları putperest dinden geçinen kimseler olduğundan bunu temelden yıkan bir dini kabul etmek istememişlerdir.

Bu nedenle İslam’a davetin ilk yıllarında Peygamberimiz, birçok zorluklarla karşılaşmıştır. Ashabına ve şahsına yapılan eziyet, işkence, zulüm ve hakaretler çok fazla olmaya başlamıştır. Deve işkembesini namazdayken sırtına koyanlar Onu toplumda küçük düşürmek istemişler, en yakın arkadaşlarına işkenceler etmişlerdir. Bu nedenle hicret olayı gerçekleşmiştir.

1375
220
244
29
31
21
1375
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum