Peygamberimiz, Miraçtan hangi hediye ve müjdelerle dönmüştür

Peygamberimiz, Miraçtan hangi hediye ve müjdelerle dönmüştür
Peygamberimiz, Miraçtan hangi hediye ve müjdelerle dönmüştür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz (s.a.v.), Peygamberliği döneminde Müslümanların imanını arttıran, müşrikleri hayrette bırakan mucizeler de ortaya koymuştur. Kur’an-ı Kerim’de Peygamberimizin (s.a.v.) Miraca yükseldiği ve bunun için Mescid-i Aksa’ya gece yolculuğu yaptığı bilinmektedir.

Miraç, bir müjdedir. Peygamberimiz (s.a.v.) göğe yükselerek sıdretül münteha’ya varmıştır. Cennet ve cehennemi görmüştür. Namazı müjde ve hediye olarak Müslümanlara getirmiştir. Müslümanların cennete muhakkak girebileceği umudunu ortaya koymuştur. İsra Suresi’nde miraç ile ilgili birçok ayet bulunmaktadır.

Peygamberimiz miraçtan hediye ve müjdelerle dönmüştür, bunlar:

  • Beş vakit farz namazı getirmiştir. İhsan şuuruyla kılınan namazlar, ümmetin mi'rac asansörleri olacaktır.
  • Amenerrasulü” diye bilinen ayetleri getirmiştir. (Bakara Suresi, 2/285–286)
  • İsra Suresi'nin 22–39. ayetlerinde bahsedilen on iki adet İslam prensibini getirmiştir.
  • Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmadan ölen kimselerin günahlarının affedileceği ve Cennet'e girecekleri müjdesini getirmiştir.
  • İyi amele niyetlenen kişiye –onu yapamasa bile– bir sevap; eğer yaparsa on sevap yazılacağı; fakat kötü amele niyetlenen kişiye –onu yapmadığı müddetçe– hiçbir günahın yazılmayacağı; ancak işlediği zaman da sadece bir günah yazılacağı müjdesini getirdi.
  • Tahiyyat Duası, Allah ile Hz. Muhammed (s.a.v) arasındaki konuşmadır.
  • Bir diğer hediye de, Mi'rac gecesi Allah ile karşılıklı selamlaşma ve sohbetlerinden bazı sözleri getirmiştir ki et–Tahiyyatü diye meşhur olan bu sözler, bütün namazlarda teşehhütte otururken okunmakla Mi'racda Allah ile Habibi (sas) arasındaki o kutsi sohbeti hatırlatmakta ve benzeri bir mükalemeye namaz kılanı mazhar etmektedir.

209
151
17
1
2
2
81
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.