Peygamberimiz oruçlu olduğu günün başında ve sonunda misvak kullanırdı, Peygamberimizin bu uygulamasını, oruçlu iken diş temizli

Peygamberimiz oruçlu olduğu günün başında ve sonunda misvak kullanırdı, Peygamberimizin bu uygulamasını, oruçlu iken diş temizli
Peygamberimiz oruçlu olduğu günün başında ve sonunda misvak kullanırdı, Peygamberimizin bu uygulamasını, oruçlu iken diş temizliğinin önemi açısından arkadaşlarınızla değerlendiriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : "Peygamberimiz oruçlu olduğu günün başında ve sonunda misvak kullanırdı" (bk. Buhârî, Savm, 25.)
Peygamberimizin bu uygulamasını, oruçlu iken diş temizliğinin önemi açısından arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

Ödev cevabı kısaca : Peygamberimizin oruçlu olduğu günlerde misvak kullanma uygulaması, ağız hijyenine ve temizliğine verdiği önemi gösterir. Bu örnek davranış, oruçlu iken dahi bedensel ve ruhsal temizliğe özen göstermenin önemini vurgular. Misvak, doğal bir diş temizleme aracı olup, oruçlu olduğu zamanlarda bile Peygamberimizin sağlığa ve temizliğe verdiği değeri gösterir.

130
60
161
80
100
90
61
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.