Peygamberimiz (s.a.v.), Hz. Hatice (r.a.) ile evliyken Mekke’de bir ara kıtlık olmuştu olayda verilmek istenen mesaj nedir

Peygamberimiz (s.a.v.), Hz. Hatice (r.a.) ile evliyken Mekke’de bir ara kıtlık olmuştu olayda verilmek istenen mesaj nedir
Peygamberimiz (s.a.v.), Hz. Hatice (r.a.) ile evliyken Mekke’de bir ara kıtlık olmuştu olayda verilmek istenen mesaj nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamberimiz (s.a.v.), Hz. Hatice (r.a.) ile evliyken Mekke’de bir ara kıtlık olmuştu. Ebu Talip ve ailesi de bu durumdan etkilenmiş, sıkıntıya düşmüşlerdi. Resulullah (s.a.v.), maddi durumu iyi olan amcası Abbas’a (r.a.) gitti ve “Ebu Talip ıyal sahibidir. Ve işte insanlara, gördüğün bu kıtlık isabet etmiştir. O hâlde ikimiz bir, ona gidelim. Oğullarından birini ben alırım, birini de sen alırsın ve onlara biz bakarız.” buyurdu. Abbas (r.a.) da bu teklife olumlu cevap verdi.
Peygamberimiz (s.a.v.) ve amcası Abbas (r.a.), beraberce Ebu Talip’in yanına geldiler. “Biz senin yükünü hafifletmek istiyoruz. Ta ki insanların içinde bulunduğu bu hâl kalkıncaya kadar.” dediler. Ebu Talip, onların bu teklifine olumlu cevap verdi. Böylece Ebu Talip’in oğullarından Cafer’i (r.a.) Abbas (r.a.), Hz. Ali’yi (r.a.) de Hz. Peygamber (s.a.v.) aldı. (İbn-i Hişam, es-Sîretü’n-Nebeviyye, C 1, s. 236-237.)
Yukardaki olayda verilmek istenen mesaj nedir? Sınıfınızda değerlendiriniz.

Ödev cevabı kısaca : Yukarıda anlatılan olayda Peygamberimiz (s.a.v.) ve amcası Abbas (r.a.), Mekke'deki kıtlık döneminde Ebu Talip ve ailesine yardım etmek amacıyla birlikte hareket etmişlerdir. Bu olay, aile içinde dayanışma, yardımlaşma ve sorumluluk duygularının önemine vurgu yapmaktadır. Peygamberimiz (s.a.v.) ve Abbas (r.a.), aile bireylerinin birbirlerine destek olması gerektiğini göstererek, zor zamanlarda birlikte hareket etmenin önemini ortaya koymuşlardır. Bu durum, toplum içinde yardımlaşma kültürünün ve aile bağlarının güçlü olmasının gerekliliğini öne çıkarmaktadır. Sınıfınızda bu olayı değerlendirirken ailede dayanışma ve yardımlaşmanın önemi üzerine konuşabilir ve bu değerleri güçlendirmenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu ifade edebilirsiniz.

2
1
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.