Peygamberimiz ve ailesinin örnek davranışları

Peygamberimiz ve ailesinin örnek davranışları
Sınıfımızda Peygamberimiz ve ailesinin örnek davranışlarını anlatan bir pano yapalım bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Başlıkları farklı renklerde gösterdik. Sizin yapmanız gereken ise bu başlıkları bir karton üzerine yazmak ve panonuzu hazırlamak.

Yetimler ve Yoksullar Gözetilirdi: İslam dini, imkânı olmayan, sıkıntı içinde olan insanlara yardımcı olunmasını emreder. Hz. Peygamber yetimlerle yakından ilgilenmiş, onların ihtiyaçların: karşılamaya çalışmıştı.

Misafirler en Güzel Şekilde Ağırlanırdı: Hz. Muhammed gerek davranışları gerekse sözleriyle insanları misafir ağırlamaya teşvik etmiş ve böylece misafirlere ikram, Müslümanlar için ahlaki bir değer haline gelmiştir. Hz. Peygamber ve ailesi evine gelen konuklara son derece nazik davranmıştır.

Mutluluklar ve Üzüntüler Paylaşılırdı: Hz. Hatice, bebeği Kasım’ı kaybettiğinde Hz. Muhammed “Muhakkak ki onun için cennette süt emzirecek biri vardır.” sözleriyle büyük üzüntü duyan eşini teselli etmişti.

Akrabalık ve Komşuluk İlişkilerine Özen Gösterilir: Hz. Muhammed (s.a.v.) ve ailesi komşularıyla da yakından, ilgilenmiş, onları ziyaret etmiş, sıkıntılarına ortak olmuştur. Hz. Peygamber yakın komşulara iyilik yapılmasını ve gözetilmesini istemiştir.

İsraftan Kaçınılırdı: İslam dini her türlü israfı yasaklamıştır. Yüce Allah Kur’an’ı Kerim’de, Yiyin, için, fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez” buyurarak israftan kaçınılmasını emretmiştir.

169
156
176
155
164
155
157
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.