Peygamberimize karşı sorumluluklarımız nelerdir

Peygamberimize karşı sorumluluklarımız nelerdir
Peygamberimize karşı sorumluluklarımızın neler olduğu, Peygamberimize karşı sorumluluklarımız ile ilgili ayetler, Peygamberimize karşı görevlerimizi maddeler halinde yazınız.

Soru : Peygamberimize karşı sorumluluklarımızın neler olduğunu yazınız.

Peygamberimizi sevmek, ona saygı duymak ve itaat etmek en değerli görev ve sorumluluğumuzdur. Peygamberimize karşı görev sorumluluklarımızı öğrenebilmemiz için onun hayatını bütün yönleriyle tanımamız gerekir. Sahabe onun hayatını titizlikle izlemiş, örnek almış ve sonraki kuşaklara aktarmıştır. Hz. Muhammed (s.a.v) doğru, güvenilir, merhametli, cesaretli, sabırlı, nazik ve hoşgörülü bir insandı. Verdiği sözde durur, hakkı ve haklıyı üstün tutardı. O, insanlara değer verir, güler yüz gösterir, selam verir, hatır sorardı. O, zamanı iyi değerlendirir, planlamasını iyi yapar ve hiçbir işini ertelemezdi. O, danışarak iş yapmayı sever, konu uzmanlarının görüşlerini alır ve değerlendirirdi. Peygamberimize karşı görev ve sorumluluğumuz, onun getirdiği yüce dine uygun davranışlar ortaya koymaktır. Peygamberimizin adını her zaman sevgi ve saygı ile anar, ona bağlılığımızı söz ve davranışlarımızla gösteririz. Allah, Kur’an’da, Peygamberimize saygı ve sevgi göstermemizin görevimiz olduğunu şöyle belirtiyor:

“Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selam edin.” (Ahzâb, 33/56)

“Peygamber, mü’minlere kendi canlarından daha önce gelir.” (Ahzâb, 33/6)

Peygamberimiz de inananların kendisiyle olması gereken yakınlığı ve sevgi bağını şöyle ifade ediyor:

“Beni kendinize babanızdan, çocuklarınızdan ve bütün insanlıktan daha yakın görmedikçe, hiç biriniz gerçek mümin olamazsınız.” (Buhari, “İman”, 8)

“Beni kendinize babanızdan, çocuklarınızdan ve bütün insanlıktan daha yakın görmedikçe, hiç biriniz gerçek mümin olamazsınız.” (Buhari, “İman”, 8)

Peygamberimize (s.a.v.) karşı görevlerimiz

1. İlk görevimiz Kur’ân-ı Kerîm’e ve Hadîs-i şerîflere göre tanımak;
2. Allah Teâlâ’nın rızasını kazanabilmek için Hz. Peygamber (s.a.s.)’i her konuda izlemek ve örnek almak:.
3. Davası olan İslâm davasını dava edinmek; Peygamberimizi sevdirmek, Müslümanlarla tavsiyeleşmek ve dertlerini dert edinmek, diğerlerini de halimiz ve sözlerimizle İslâm’a davet etmek
4. Günlük ibadet, zikir ve dualarını vird edinmeye, salavât-ı şerîfe çekmeye dikkat etmek
5. Hakka ve halka karşı, Peygamberimiz benim yerimde olsaydı nasıl yapardı diye sorup öylece ahlakıyla ahlaklanmaya Allah’tan da yardım isteyerek dikkat etmek

516
425
2325
108
104
114
309
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.