Peygamberimize karşı vazifelerimiz

Peygamberimize karşı vazifelerimiz
Peygamberimize karşı vazifelerimiz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Muhammed(s.a.v.), alemlere rahmet olarak gönderilmiş son peygamberdir. Peygamberlik silsilesi onunla son bulmuş, bütün peygamberlerin ortak mesajı olan İslam dini, ona gönderilen Kur’an-ı Kerim’le kemale erdirilmiştir. Yüce Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’i bir hidayet rehberi, Hz. Muhammed’i(s.a.v.) de uyulması gereken en güzel örnek olarak bizlere göndermiştir.

Bir Müslümanın Allah’a(c.c.) karşı vazifeleri olduğu gibi O’nun emir ve yasaklarını bizlere tebliğ eden Peygamber Efendimize(s.a.v.) karşı da vazifeleri vardır. Bu vazifelerden başında onun Allah’ın(c.c.) peygamberi olduğunu kabul etmek, onu tanımak ve bilmek gelir. Daha sonra ona hürmet ve muhabbet etmek gelir.

Muhabbet; Peygamberimize(s.a.v) karşı derin bir hürmet ve büyük bir sevgi beslemek demektir. Onu her şeyden çok sevmek demektir. Peygamberimizi(s.a.v) sevmek Allah’ı(c.c.) sevmek demektir. Ona hürmetsizlik etmek ve onu incitici davranışlarda bulunmak Kur’an-ı Kerim’de ağır ifadelerle eleştirilmiştir. Bu konu ile ilgili Kur’an-ı Kerim’de Ahzab suresi 57.ayette şöyle buyrulmaktadır; “Allah ve Resulünü incitenlere Allah, dünyada ve ahirette lanet etmiş ve onlar için horlayıcı bir azap hazırlamıştır.” Peygamberimize(s.a.v.)hürmet etmek ve sevmek inananların hem görevi hem de Kur’an-ı Kerim’de övgüye layık olan davranışlardandır. Kur’an-ı Kerim’de; “Ey iman edenler! Seslerinizi, Peygamber’in sesinin üstüne yükseltmeyin. Birbirinize bağırdığınız gibi, Peygamber’e yüksek sesle bağırmayın yoksa siz farkına varmadan işledikleriniz boşa gider.” (Hucurat suresi, 2. ayet.) buyrulmuş, inananlara Peygambere hitap ederken bile özen gösterilmesi gerektiğini bildirilmiştir.

Salat ve selam getirmenin önemi ile ilgili bir çok hadis-i şerif vardır: “Müezzinin ezan okuduğunu duyduğunuz zaman siz de onun gibi okuyun ve bana salat getirin.” (Ebû Davud, es-Salat, 1.) “Kim bana bir defa salat getirirse Allah ona on defa salat eder, on hatası silinir, on derece yükseltilir”. (Nesaî, 111.) “…Bana salat ü selam getiriniz. Zira nerede olursanız olun, sizin salat ü selamınız bana ulaşır.” (Ebu Davûd, Menâsik, 96-97.) “Bana salât ve selâm getirin. Çünkü bu sizin için bir arınmadır.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 364.)

273
174
61
62
61
63
165
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum