Peygamberimize neden bağlılık göstermeli ve itaat etmeliyiz

Peygamberimize neden bağlılık göstermeli ve itaat etmeliyiz
Peygamberimize (s.a.v.) neden bağlılık göstermeli ve itaat etmeliyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İtaat kelime anlamı ile “boyun eğme, buyruğa uyma, söz dinleme” manasına gelir. Peygambere itaat de O’nun (s.a.v) gösterdiği ve emrettiği şekilde hareket etmektir. 

Cenâb-ı Hak şöyle buyurur: “Resûl’e itaat eden Allâh’a itaat etmiş olur…” (en-Nisâ, 80)

De ki: Allâh’a ve Rasûlü’ne itaat edin! Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah kâfirleri sevmez!” (Âl-i İmrân, 31-32) Dikkat edilirse son âyet-i kerîmede, Peygamber Efendimiz’e itaat etmeyen kişilerin kâfir olduğu beyân edilmektedir.

Peygamber Efendimiz’in sünnetinde hükmü bildirilmiş olan bir meselede O’nun hükmüne tâbî olmaktan daha hayırlı bir yol yoktur. Cenâb-ı Hak şöyle buyurur:

“Allah ve Resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, müʼmin bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resûlü’ne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.” (el-Ahzâb, 36)

343
32
205
27
27
27
28
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.