Peygamberimize neden itaat etmemiz gerekir

Peygamberimize neden itaat etmemiz gerekir
Peygamberimize (s.a.v.) neden itaat etmemiz gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hâlid-i Bağdâdî Hazretleri buyurur:

“Hak dostlarının çok kıymetli sözlerinden biri şöyledir:

«Allâh’a giden yollar, Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in izini adım adım takip edenlerden başkasına kapalıdır.»”

Resûlullah'a İtaat, Allah'a İtaattir

Zira Cenâb-ı Hak:

“Kim Rasûlʼe itaat ederse Allâhʼa itaat etmiş olur…” (en-Nisâ, 80) buyurmaktadır. Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- kendi hevâ ve hevesinden konuşmayıp sırf Rabbinin emir ve nehiylerini tebliğ ettiği içindir ki Cenâb-ı Hak, iki itaati birleştirmekte ve Rasûlʼüne itaatin, kendisine itaat mânâsına geldiğini beyân etmektedir.

Hz. Peygambere (s.a.v) bağlılık, itaat her Müslümanın üzerine farzdır. Nitekim Allah (c.c) ayet-i kerimesinde De ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Al-i İmran 31) şeklinde buyurmaktadır. Yani bir kişinin tek başına Allah’a iman etmesi yeterli değildir, aynı zamanda Peygambere de itaat etmesi gerekir.

109
120
121
9
48
3
180
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.