Peygamberimizi gören çocuklar ne gibi güzellikler yaşamış olabilir

Peygamberimizi gören çocuklar ne gibi güzellikler yaşamış olabilir
Peygamberimizi (s.a.v.) gören çocuklar ne gibi güzellikler yaşamış olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz ile birlikte olma onunla aynı mecliste bulunma şerefine nail olmuşlardır. Peygamberimiz bizzat çocuklara olan sevgisini davranışları ile göstermiştir. Onun ilminden, güzel ahlakından, güzel davranışlarından örnek almış ve yararlanmışlardır.

Hz. Peygamber'in, peygamberlik dışındaki insani yönünün en çok dikkat çekici örneklerini, çocuklarla olan ilişkilerinde bulabilmekteyiz. Çünkü O, sıradan bir insandan öte, âdeta "çocuklarla çocuklaşabilen", bunu başarabilen ve diğer insanlara da tavsiye eden müstesna bir şahsiyettir. O'nun çocuklara yaklaşımındaki bu farklılık bile, başlı başına incelenmesi gereken bir özellik arz etmektedir. Öte yandan, Hz. Peygamber, bugün çocuk psikolojisi üzerine çalışan insanların tespit edip ortaya koyduğu pek çok realiteye, o dönemde dikkat çeken büyük bir eğitimcidir. İşte bu özellikleriyle O, her yönüyle incelenmesi gereken güzelliklerle dolu hayatında, çocuklar için müstesna bir yer ayırmış bir baba, bir dede ve çağındaki tüm çocukların sevgisini kazanmış bir çocuk eğitimcisidir.

14
0
3
0
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.