Peygamberimizin aile fertleri hakkında büyüklerinizle konuşunuz

Peygamberimizin aile fertleri hakkında büyüklerinizle konuşunuz
Peygamberimizin (s.a.v.) aile fertleri hakkında büyüklerinizle konuşunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem ayrı fertleri hakkında annesi Amine babası Abdullah dedesi Abdulmuttalip amcası Ebu Talip süt annesi Halime süt kardeşi Şeyma ve ilk eşi Hz Hatice olarak kabul edilmektedir.

Peygamber efendimiz Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem doğmadan önce babası Abdullah’ı kaybetmiş 6 yaşına kadar annesiyle beraber yanında kaldıktan sonra 6 yaşında Annesi hayatını kaybetmiş 6 yaşından 8 yaşına kadar korumasını dedesi Abdulmuttalip sağlamıştır. 8 yaşından sonra amcası Ebu Talib’in yanında kalarak ticarette öğrenmiş ticari faaliyetler yapmıştır ticari faaliyetlerden sonra Hazreti Hatice Aleyhisselam annemizle evlenmiştir.

7401
5624
4742
1198
1304
1816
2525
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
19 Yorum