Peygamberimizin çocukluğu ile ilgili neler biliyorsunuz

Peygamberimizin çocukluğu ile ilgili neler biliyorsunuz
Peygamberimizin çocukluğu ile ilgili neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz (s.a.v.), 20 Nisan 571 tarihinde Mekke'de doğmuştur. Babası, daha o doğmadan iki ay önce ölmüştü. Dedesi ona "çok övülen" anlamına gelen Muhammed adını, annesi de "Allah'a çok hamd eden, öven" manasına gelen Ahmed ismini verdi.

Peygamberimiz, babasının vefatının ardından dünyaya geldiğinden dolayı dedesi Abdulmuttalip’in bakımı altında yetiştirilmiştir. O çağın bir alışkanlığı olan Mekke’nin önde gelen ailelerinin evlatlarını, yaylada sağlıklı bir havada yetişmeleri için göçebe kabilelerden bir süt anneye verme geleneği, küçük Muhammed için de yapılmıştır. Bu anlamda o taif dolaylarında yaşamakta olan Hevazin kabilesinin Sa’d b. Bekr koluna ait bir bayan olan Halime’ye verilmiştir.

Peygamberin dedesini ve annesini görmek için süt annesi ile beraber Mekke’ye her gidişinde havadaki değişimin onu rahatsız etmesi annesi Amine’nin de yayladaki havanın ona iyi geldiğini fark etmesi üstüne süt annesi ile kalışı daha uzun sürmüştür. 4 yaşlarına gelene dek süt annesi ile yaşayan ve süt kardeşleri ile büyüyen peygamberimiz en sonunda annesinin yanına gönderilmiştir. 6 yaşına geldiğinde annesi ile beraber Medine’ye gitti ve 1 ay süreyle orada kaldı. Dönerken Medine’ye 190 kilometre uzaklıkta bulunan Ebva isimli yerde annesi Amine hastalanıp hayatını kaybetmiştir.

Daha 6 yaşında olan Muhammed annesinin bu beklenmedik ölümünün karşısında fazla üzülmüştür. Cariye Ümmü Eymen ile beraber Mekke’ye giderek yolculuğunu bitirmiştir. Ümmü Eymen yetim kalan Muhammed’i dedesinin yanına bırakmıştır. 8 yaşında dedesinin de vefat etmesi üzerine peygamberimizin bakımını amcası Ebu Talip üstlenmiştir. Ebu Talib ticaret ile kazancını sağlayan bir insandı. Yeğeni de ona işleri ile ilgili yardımcı olmuştur ve ticaret için bazı yolculuklarda ona eşlik etmiştir.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıları da okudular

1121
1010
1004
1004
1002
1002
1004
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum