Peygamberimizin (s.a.v.) çocukluk döneminde karşılaştığı zorlukları, mücadeleleri ve bunlar karşısında nasıl davrandığı

Peygamberimizin (s.a.v.) çocukluk döneminde karşılaştığı zorlukları, mücadeleleri ve bunlar karşısında nasıl davrandığı
Peygamberimizin (s.a.v.) çocukluk döneminde karşılaştığı zorlukları, mücadeleleri ve bunlar karşısında nasıl davrandığı konusununda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Muhammed (s.a.v.) Milâddan sonra 571 senesi, Fil Yılı’nda, 12 Rebiülevvel (20 Nisan) pazartesi gecesi sabaha karşı, Mekke’nin doğusunda bulunan “Hâşimoğulları Mahallesi”nde, babasından kendisine mirâs kalan evde doğdu. Arapların takvim başı olarak kullandıkları “Fil Vak’ası”, Peygamberimiz (s.a.v.)’in doğumundan 52 gün kadar önce olmuştu.

Peygamberimizi başlangıçta çocuğu (3 veya 7 gün) annesi Âmine emzirdi. Sütü yetmediği için, daha sonra amcası Ebu Leheb’in azatlı cariyesi Süveybe tarafından emzirildi. Fakat Hz. Muhammed (s.a.v.)’in devamlı süt annesi Hevazin Kabilesinin Sa’doğlulları kolundan Halîme oldu.

Hz. Muhammed (s.a.v.) dört yaşına kadar, süt annesinin yanında çölde kaldı. Dört yaşında Halime çocuğu Mekke’ye götürerek annesine teslim etti.

Hz. Muhammed (s.a.v.) dört yaşından altı yaşına kadar, öz annesi Amine ile kaldı, 6 yaşında annesi Amine vefat etti. Daha sonra dedesinin yanında kaldı. 8 yaşında iken dedesi de vefat etti. Efendimiz, dedesinin vefatından sonra amcasının yanında kalmaya başladı.

1372
766
1189
862
365
264
1180
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum