Peygamberimizin ehl-i beytine kimlerin dâhil olduğunu yazalım

Peygamberimizin ehl-i beytine kimlerin dâhil olduğunu yazalım
Peygamberimizin ehl-i beytine kimlerin dâhil olduğunu aşağıdaki kutucuklara yazalım konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Ev halkı anlamına gelen ehl-i beyt tabiri, Cahiliye Dönemi ve öncesinde aileyi oluşturan baba, anne, çocukları ve torunları ifade etmek için kullanılırdı. Peygamberimiz Dönemi'nde de bu anlayış devam etmekle birlikte onun vefatından sonraki yıllarda yalnızca Hz. Peygamberin aile halkını ifade eden bir terim olarak kullanılmaya başlandı.129 Bu anlamda ehl-i beyt, Hz. Peygamberin bütün çocuklarını, torunlarını hatta bütün akrabalarını yani Haşimoğulları’nın Müslüman olan bütün fertlerini içerecek şekilde geniş bir kapsama sahiptir.130 Salatuselamda geçen “Âl-i Muhammed” tabiri ehl-i beyt’le yakın anlamlıdır. Âl-i Muhammed dinî bakımdan Hz. Muhammed’in (s.a.v.) yolundan giden tüm Müslümanlardır.
Yukarıdaki açıklamaları dikkate alarak Peygamberimizin ehl-i beytine kimlerin dâhil olduğunu aşağıdaki kutucuklara yazalım.

Peygamberimizin ehl-i beytine şu kişiler dâhildir:

  1. Hz. Muhammed'in (s.a.v) eşi Hz. Hatice (r.a.),
  2. Hz. Ali (r.a), Hz. Fatıma (r.a) ve çocukları Hasan (r.a) ile Hüseyin (r.a),
  3. Hz. Ali'nin (r.a) diğer çocukları ve torunları,
  4. Hz. Fatıma'nın (r.a) diğer çocukları ve torunları,
  5. Haşimoğulları'nın Müslüman olan tüm fertleri.

2
0
1
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.