Peygamberimizin (s.a.v.) dedesi hakkında neler biliyorsunuz

Peygamberimizin (s.a.v.) dedesi hakkında neler biliyorsunuz
Peygamberimizin (s.a.v.) dedesi hakkında neler biliyorsunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamberimizin (s.a.v.) dedesi hakkında neler biliyorsunuz

Ödev cevabı kısaca : Peygamberimiz Muhammed'in (s.a.v.) dedesi Abdülmuttalib, Haşimoğulları ailesinin lideri olarak bilinen önemli bir kişiydi. Mekke'de yaşayan önde gelen kabilelerden biriydi ve Peygamberimizin doğduğu dönemde onun bakımını üstlenmiştir.

Cahiliye karanlıkları arasında aydınlık yoldan ayrılmayan bahtiyarlardan biri idi. Allah'a bağlı idi ve âhirete inanırdı. Verdiği sözü ne pahasına olursa olsun mutlaka yerine getirirdi. Nitekim, Cenâb-ı Hakk'a verdiği sözü yerine getirmek için, en çok sevdiği oğlu Abdullah'ı bıçağın altına yatırmaktan bile çekinmemişti. Kureyşliler müdahale etmeselerdi, onu kurban edecekti.

7
3
10
1
2
5
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.